Moeder gemis

Moederdag cadeau aanbiedingen komen weer voorbij nu. En dan ineens haakt het aan oud zeer, gemis. Dat ze me niet heeft zien opgroeien als adolescent, jongvolwassene, moeder ook. Mijn pijn maar ook haar pijn. Herinner me ineens weer mijn eerste en enige gedicht op mijn 17e geschreven.

Een half jaar
een maand
een dag
een uur.

Tijd zegt niets.
Ik zie je weer,
je gezicht, zo lief.

Maar ook die pijn,
dat jij niet zult zien wie ik ben
na een half jaar.

De 40e Moederdag zonder haar. Ze overleed een paar dagen voor moederdag. Meestal niet, bijna nooit, sta ik stil bij wat had kunnen zijn. Tenslotte is het een gegeven dat ik grotendeels zonder haar ben opgegroeid. En nu priemt dat er even doorheen, beeld van hoe het had kunnen zijn.

De laatste 3,5 jaar van haar leven was mijn moeder ziek. En ik besloot toen dat ik haar niet wilde belasten met mijn pijntjes en dingetjes, ze had het al zwaar genoeg. Ik wilde haar beschermen. Veel later realiseerde ik me dat ik haar daarmee tekort heb gedaan. Alleen kon ik haar dat niet meer uitleggen, toen. Veel heb ik haar niet uit kunnen leggen, kunnen vragen.

8 jaar nadat zij was overleden was het ongeveer. Ik voelde dat er iemand achter mij stond, ik realiseerde me dat zij het was, mijn moeder. Draaide me zelfs om.
Ik vond dat zo ingewikkeld, haar verschijning, wilde het niet geloven en heb het gelaten. Dacht dat het vooral in mijn verbeelding bestond.

Nu ligt dat anders. Inmiddels heb ik (op energetisch niveau) contact gemaakt met haar. Heb ik haar gezien, haar verdriet, ons verdriet gevoeld. We hebben vragen en antwoorden uitgewisseld. Wonden die waren, zijn aan het helen. We zijn in verbinding. Hoe mooi is dat?

En nu, in Moederdag-tijd voel ik de behoefte om te helpen, jou te helpen. Wil je je moeder de vragen stellen die niet gesteld zijn? Wil je zeggen wat je toen niet kon omdat er geen tijd was, de tijd niet rijp was, er tijd te kort was?

Op Moederdag ruim ik tijd voor jou in om contact te maken met je overleden moeder. Schrijf je in.

Copyright & Design 2020 Joey Buijs

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, acties en nieuws uit de praktijk?

 

Schrijf je in voor de 'Keep me posted!' updatemail.

Aanmelding geslaagd!

Wil jij jouw lichtpuntjes ontdekken?

Zoek je een andere invalshoek op jouw (verborgen) talenten?

Toe aan een ontdekkingstocht van jouw ster kwaliteiten?

 

Inzichtgevende Lichtpuntjes-sessie. Gratis!

Schrijf je in.

Aanmelding geslaagd! Check je (spam)mailbox voor bevestiging