Iets over mij

Achter Sparkles & Spirits

Ziekte loopt als een rode draad door mijn leven. Ons gezin werd hard geraakt toen mijn moeder de diagnose MS kreeg. In een razend tempo veranderde mijn moeder van spil in het gezin naar een vrouw die op geen enkele manier meer kon communiceren, contact maken. Ze stierf 3,5 jaar na de diagnose aan een virusinfectie.
Als een eilandengroep functioneerden wij, gingen verder, namen deel aan het leven.

Verder

Ik had sindsdien altijd het gevoel, de angst, dat ik ook MS zou krijgen. Dat had zich vanbinnen vastgezet. Ik liet me sussen door de wetenschap dat het niet erfelijk was en dat ik maar 4 % kans had om ook ziek te worden. Ik leefde mijn leven.
Het trof me dan ook hard dat ik de symptomen voelde van de MS, dat het toch bij mij opdook. Een MRI scan bevestigde de MS. Het hing als een soort doem om me heen. En ik probeerde het heel ver van me weg te schuiven. Dat ging met vallen en opstaan.
Totdat ik een hele zware terugval had. Ik trok me terug en verwerd tot bijna alleen maar gedachtes. Ik hinkte van de ene naar de andere. Totdat de gedachte opdook: “het is mijn MS, niet die van mijn moeder”. Die bracht me in beweging. Deze zin was de start, 7 jaar geleden, van een spannende, confronterende, moeizame, verrassende en bijzondere ontdekkingstocht naar mijn MS. Naar wat het mij wil zeggen.

Naar binnen

Door naar binnen te keren en laagje voor laagje naar MS en naar mezelf te kijken, ontdekte ik mechanismen en manieren waarmee ik mijn leven en de buitenwereld aftast en bestorm.
Sommigen daarvan ondermijnend of toedekkend anderen juist steunend als een rots. Stepping stones van overtuigingen en emoties. Tree voor tree steeds dieper afdalend naar mijn ik, voorbij aangeleerd, aangepraat en aangenomen lagen. Voorbij de doem herontdekte ik zeer verfijnde intu├»tie, enthousiasme, passie, zachtheid, liefde voor helpen en en en en…….. Zoveel lagen lichtheid en donkerte. Waaruit ik besta, wij allemaal, oneindige kleurige lagen energie.

Naar buiten

Met psychologie, maatschappelijk werk en de astrologische symbolentaal als basis vielen de energetisch therapeutische opleidingen perfect op hun plek. Helemaal compleet en in mijn element. Begeleidend, met deze handvatten op verkenningstocht, terug naar de oorsprong en al een tijdje onderweg.
Graag deel ik mijn kennis, ervaring en werkwijze met je, om je te ondersteunen, meelopend op jouw pad. Speuren onder de pijn en jouw (ziekte)klachten. Helpen bij jouw zoektocht, naar jouw antwoorden en samenstelling van jouw unieke handleiding.

Verder kijken

Iets voor jou?
Iets gratis
Onder de oppervlakte
Blogs
Contact