Donkere dagen voor kerst ……….not

Wat een donkerte én wat een licht vandaag.
Het is weer winterwende tijd met dit keer een lichtbundel aan de horizon.
Vandaag is de winter begonnen en is de kortste dag alweer bijna voorbij, de dagen gaan lengen. Het licht keert weer terug.
Ook begin van de laatste week voor Kerst. Zo’n tijd dat je al die laatste dingen nog moet doen, de losse eindjes knopen, deadlines halen, lijstjes nalopen, boodschappen plannen, kadootjes alternatieven regelen, (digitale)kaarten samenstellen, rooster op het werk moet nog rond. Dit jaar ook nog met de extra hordes van Coronamaatregelen. In alle opzichten een regeljaar. Terwijl je al helemaal afgeknoedeld op de bank bent neergeploft. Maar je moet nog koken en je zus nog bellen over die wijn bij het 1e kerstdag diner en je buurvrouw stond ook nog op de voicemail met een vraag over een Word-document en of je even wilde helpen. De muziek bij de buurjongen staat veeeeeel te hard en my goodness weer zo’n vuurwerkknal op straat en en en en….. Zo zijn er nog een aantal andere ‘dingetjes’.
Eindejaarsmoeheid van een heel bewogen jaar raast alarmerend door je lijf.
HO HO HO.
Even niet, eventjes rustig ademen, voeten op de grond, adem in adem uit. Naar jezelf toe ademen, it’s ME-time! Weet ik: moeilijk moeilijk. Laat de wereld buiten, even parkeren. En jij neemt plaats in het oog van de laatste-dingen-nog-even-doen storm.
Buiten dat het normaal gesproken zo vlak voor kerst al druk druk drukker is, is daar ook nog Covid. Covid met zoveel duizelingwekkende, verbijsterende, indrukwekkende en onvoorstelbare veranderingen en implicaties waar je omheen hebt gemanoeuvreerd. Je hebt meebewogen en je hebt je nét staande weten te houden. Inderdaad: even uitblazen.
En misschien heb je gemerkt, tussen de regels, ergens in de periferie, in je ooghoek waren daar enorme energie-shifts, die je ongemerkt in vreemde buien brachten, zoals je hormoonhuishouding dat ook wel eens kan doen.
Vandaag is er een lichtbundel aan de horizon, the great conjunction, onderdeel van de big shift. Astrologisch gesproken is het het startsein van de overgang naar een nieuw era, het Waterman tijdperk. Een energieverschuiving van van alles moeten, prangende regels en druk van buiten naar gelijkheid, (innerlijke) vrijheid en saamhorigheid.
Zo’n zelfde soort great conjunction, wordt gezegd, was ooit de Ster van Bethlehem die de 3 wijzen heeft geleid.
Laat deze jou leiden naar je innerlijke wijsheid, temidden van de eindejaarsdrukte en de chaos van Corona.
Je hoeft alleen maar ruimte te maken voor jezelf en dichtbij te blijven. Tenminste, binnen de 1,5 meter. Heb het fijn.
En…….Merry Christmas!

0 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright & Design 2021 Joey Buijs

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, acties en nieuws uit de praktijk?

 

Schrijf je in voor de 'Keep me posted!' updatemail.

Aanmelding geslaagd. Check je (spam)mailbox voor bevestiging!