Chakra

Het woord chakra is Sanskriet voor “wiel”.
Een chakra is onderdeel van het gehele menselijke energiesysteem. Het verbindt de buitenste fijnstoffelijke energielagen met het fysieke lichaam. De levensenergie wordt er door opgenomen en verder verwerkt en verspreid.
Er zijn duizenden kleine chakra’s, energiesystemen die eruitzien als draaiende trechters, draaikolken die in elkaar grijpen als tandwielen.
De hoofdchakra’s bevinden zich langs de ruggengraat, aansluitend op de zenuwknopen. Het chakra zit aan de voorzijde en aan de achterzijde van de ruggengraat. Behalve de wortelchakra, het chakra onderaan de ruggengraat als trechter naar beneden. De kruinchakra bovenaan, als trechter naar boven.

In het energetisch veld (de aura, zie Aurapagina kan een verstoring optreden als het chakra te weinig of te veel energie opneemt. Dat heeft uiteindelijk effect op de betreffende klier waarmee het chakra verbonden is. Ook heeft het een verstorend effect op de aangrenzende chakra’s en zo raakt het hele energiesysteem uit balans.
Indien de chakra’s voor een langere tijd uit balans zijn kunnen één of meerdere aandoeningen in het fysieke lichaam ontstaan die samenhangen met het verstoorde chakra. Je raakt verder weg van je oorspronkelijke staat van zijn en welbevinden.

Veel is er geschreven over chakra’s en hun betekenis. Doorgaans wordt er uitgegaan van 7 hoofdchakra’s. Vanuit de opleiding Trance healing- en mediumtherapeut gebruik ik een indeling van 8 hoofdchakra’s.
Alle chakra’s staan in verbinding met een klier(en) en sturen daarmee organen en fysieke processen aan.
De chakra’s hebben geen standaardkleuren in deze methodiek. Chakra’s kunnen zich in allerlei kleuren manifesteren.

Healing
Chakra`s verdelen de energie tussen ons fysieke lichaam en de aura. Vanuit deze chakra`s worden alle mogelijke vibraties van energieën, gedachten, gevoelens, bewustzijnstoestanden en gewaarwordingen, via de energiekanalen over het gehele fysieke lichaam verspreid.
Door allerlei verstoringen zoals negatieve gedachten, vaste overtuigingen, vastzittende emoties, angst en stress, ontstaan er in de energiestroom blokkades met klachten zoals ziektes en aandoeningen tot gevolg.

In mijn praktijk ondersteun ik je door de staat van de chakra’s te herstellen. Soms zijn ze verplaatst, rafelig, gescheurd of zijn er gaten. Daarnaast kan ik je begeleiden door inzicht te verkrijgen. Inzicht in het achterliggende verstorende patroon van de blokkade zodat jij deze kan transformeren. De chakra’s kunnen dan weer ongestoord de benodigde levensenergie toe voeren.