fbpx

Privacy verklaring

Privacyverklaring Sparklesandspirits.nl

 

In onderstaande privacyverklaring geef ik weer hoe ik met je persoonsgegevens omga. Dit is een wettelijke verplichting volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die in mei 2018 definitief is ingevoerd.

Iedereen die persoonsgegevens verwerkt of beheert, moet aan die regels voldoen. De toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens, eist dat er juist wordt omgegaan met de persoonlijke informatie. De cookieverklaring die daar ook bij hoort, staat zoals vereist op een andere pagina en vind je hier.

Regelgeving website sparklesandspirits.nl

De website wordt beheerd door Joey Buijs te Venray.

Ik ben bereikbaar via het contactformulier op de Contactpagina en via de maillink op de homepage, de contactpagina en de gratis pagina.

Voor het versturen van de update mail ‘Keep me posted’ worden persoonsgegevens verzameld zoals naam en e-mailadres.
Je naam en het e-mailadres worden opgeslagen. Bij een bestelling wordt tevens je fysieke adres opgeslagen. Desgewenst kun je een account aanmaken.

Bij aanmelding voor ‘Keep me posted’ updatemail wordt er expliciet om een bevestiging gevraagd. Zo worden valse meldingen en spambots uitgesloten. Iedere update mail bevat een link waarmee je je aanmelding kunt beheren. Uitschrijven is dus altijd mogelijk.

De persoonsgegevens die jij, de aanmelder, invult op mijn website, naam/e-mailadres, worden net zo lang bewaard totdat de aanmelder het opzegt. Als er een opzegging binnenkomt, worden de gegevens volledig verwijderd.

Als je wilt dat je accountgegevens worden verwijderd kun je mij een verzoek sturen. Je hebt het wettelijke recht om deze gegevens te laten verwijderen namelijk (het recht om vergeten te worden). Die te verwijderen gegevens bevatten geen data die we verplicht moeten bewaren vanwege administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

Ik stuur de persoonsgegevens aan niemand door.

Het invullen en verzenden van je persoonsgegevens gebeurt via een beveiligde verbinding, het slotje in de adresbalk of ernaast toont de beveiliging van de verbinding in je browser.
Daarbij maak ik gebruik van diverse specifieke beveiligings plugins om te voorkomen dat er digitaal wordt ingebroken op de site. Mocht er ondanks alle inspanningen toch een beveiligingslek zijn (geweest), dan ben ik verplicht om dit te melden.

Sommige van de plugins of mijn site statistieken (Matomo Analytics), verzamelen technische gegevens zoals welke browser er wordt gebruikt, ‘Third party cookies’ bv Woocommerce voor de webshop, of welk internetadres je hebt gebruikt.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser om spam opsporing te helpen. Hoe Akismet, de anti spam plugin dat doet staat vermeld op hun site die je via de link onder de reactie kunt vinden of hier.
Momenteel ben ik aan het testen met de Anti Spam plugin van Cleantalk, zij plaatsen geen anti spam melding. De GDPR compliancy vermelding van Cleantalk vind je hier.

IP-adressen
 

Voor klanten: Als je iets bestelt, wordt je IP-adres (het numerieke adres van je apparaat/internetverbinding) automatisch opgeslagen bij je klantgegevens, zoals je naam en je postadres.
Voor alle bezoekers: IP-adressen van bezoekers worden opgeslagen door het hostingbedrijf van de website. Bijvoorbeeld voor de statistieken. De beveiliging plugin van de website slaat ook IP-adressen op. Toch is het zeer zeldzaam dat IP-adressen op die manier gecombineerd worden met andere gegevens en dan herleidbaar zijn naar echte personen.
De mailprovider die ik gebruik, Mail Poet heeft het IP-adres nodig voor de juiste verwerking van de e-mail.

Marketing cookies

Facebook Pixel verzamelt gegevens m.b.t. de effectiviteit van mijn advertenties. Je kan aangeven dat je deze marketing cookies niet wilt, geen doorgifte van je gegevens aan derden, door alleen de noodzakelijke cookies te accepteren.

Ingesloten inhoud

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.
Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Op dit moment is alleen bij de online consultruimte sprake van embedded code. De hostingpartij, LiveWebinar.com maakt gebruik van noodzakelijke tracking software voor de juiste werking van de consultruimte. Zie noodzakelijke cookies in de Cookieverklaring.

Data bewaartemijn

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren.

Voor gebruikers die die zich hebben geregistreerd op de website, bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Ook de Website beheerders hebben inzage in deze informatie ten behoeve van het beheer van de data.






Copyright & Design 2020 Joey Buijs